Diverse
Hollandse kip met wortelschotel

- 1 zak (geschilde) krieltjes 500 gram
- 1 rode paprika
- 2 kleine potjes met fijne worteltjes
- 300 gr kipfilet
- 1,5 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- halve tl knoflookpoeder
- 1-2 eieren
- snufje zout en peper
- 2 a 3 personen
- bereidingstijd circa 30 minuten
Snijd de paprika en kip in stukjes. Bak de kipstukjes in een pan met oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snufje zout en peper. Als de kipstukjes gaar zijn, zet je het vuur uit en schep je ze uit de pan.
Giet een scheutje olie in een (andere) pan en voeg de krieltjes toe. Bak de krieltjes ongeveer 15 minuten en voeg dan de paprika toe. Bak dit nog ongeveer 5 minuten en daarna kan de kip en worteltjes erbij. Meng alles goed door elkaar en breek 2 eieren bovenop de aardappelschotel. Zet de deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.
Köfte met aubergine en couscous
- 300 g gehakt
- 200 g couscous
- 2 eieren
- 1 paprika
- 1 aubergine
- 6 grote tomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 2 el paneermeel
- 2 el tomatenpuree
- 10 g verse tijm
- 20 g verse oregano
- 1 bosje dille
- 1 appel
- snufje kaneel
- olijfolie
- peper en zout
Vervolgens snij je de tomaten in blokjes. Voeg deze én de tomatenpuree toe aan de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Bereid de couscous volgens de verpakking. Wanneer de couscous gaar is, voeg je er een snufje kaneel aan toe en wat peper en zout naar smaak. Snij de appel in kleine blokjes en meng deze ook met de couscous.Maak je bord op met de couscous en de kofte.