Ingezonden recepten

Spruitjesschotel


Weer een heerlijk recept ingezonden door Melissa! Lust je geen spruitjes? Try this!

  • ongeveer 1,2 kg aardappels
  • ongeveer 850 gram spruitjes (diepvries is het makkelijkste)
  • 1 ui
  • 200 gram spekjes
  • 2 teentjes knoflook125 ml crème fraiche
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • peper
  • geraspte kaas 

Kook de aardappels, en kook de spruitjes tot ze beetgaar zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui, knoflook en spekjes tot alles bruin is. 


Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze tot puree. Maak de puree gladder door het toevoegen van boter en melk en breng op smaak met peper en zout.
Als de spruitjes beetgaar zijn, voeg je ze toe aan de spekjes, ui en knoflook. Bak ze even mee en strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en wat peper over. Roer goed om en bak nog even door. Uiteraard kun je naar smaak meer of minder kruiden toevoegen.
Zet het vuur uit en voeg de crème fraîche toe aan de spruitjes. Meng goed door elkaar.
Doe de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Bedek de bodem, de puree zou ongeveer de halve ovenschaal moeten vullen. Doe het spruitjesmengsel hierover en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. 


Tip; Eventueel kun je ook (deels) brie gebruiken in plaats van geraspte kaas.

Meatlovers pastaschotel

Melissa van Houten haar recept voor de vleesliefhebbers. Ze heeft al een foto gemaakt en het ziet er fantastisch uit!

  • Bereidingstijd 45 minuten
  • 3  a 4 personen
  • 300 gram (stroganoff) gehakt
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • +/- 200 gram gerookte spekreepjes
  • +/- 200 gram pittige chorizo, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 grote bol mozzarella, in plakjes
  • 400 gram passata
  • geraspte kaas
  • cayennepeper / chilipoeder
  • +/- 400 gram pasta

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Eventueel een bouillonblokje toevoegen aan het water voor meer smaak. 

Fruit de ui, voeg de gehakt toe en bak rul. Bak de spekjes en chorizo mee en als dat allemaal goed gebakken is, bak je op het laatst de knoflook en paprika mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even zodat de wrange smaak van de tomatenpuree verdwijnt. Voeg de passta toe en breng aan de kook. Is de saus te dik, voeg dan wat kookvocht van de pasta toe om het te verdunnen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als de pasta beetgaar is, doe je deze bij de saus en meng het geheel. Eventueel op smaak brengen met zout, peper, cayennepeper of chilipoeder.
Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal, beleg met wat plakjes mozzarella en doe de rest van het mengsel er overheen. Leg de rest van de mozzarella erop en bestrooi met geraspte kaas. Zet het geheel in de oven en laat de mozzarella en kaas smelten in 10 - 15 minuten.


©2019 Kijkje in de keuken  |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin